Vernieuwde AVO selectie komt te kort tegen Drachten 1&3

Home Nieuws Vernieuwde AVO selectie komt te kort tegen Drachten 1&3

Afgelopen zaterdag begon voor alle AVO teams de competitie weer. Zo ook voor de selectie van AVO. De AVO selectie, die door het stoppen (waarvan velen lager spelen bij AVO) van een aantal dragende spelers op veel plaatsen in zowel AVO 1 als AVO 2, is gewijzigd heeft dus een verjonging en vernieuwing doorgemaakt. Veel jeugdige spelers, die uit de eigen opleiding komen, spelen in de selectie. AVO kende een prima voorbereiding waarin een aantal oefenwedstrijden werden gespeeld. AVO zit in een zware poule met ervaren Overgangsklassers en zal dit seizoen wederom alle zeilen moeten bijzetten om niet in de onderste regionen te geraken.

Voorafgaand aan de wedstrijd AVO 1 – Drachten 1 speelde AVO 2 een zeer verdienstelijke pot tegen het ervaren Drachten 3. Drachten speelde op routine maar de jongelingen van AVO gaven prima partij. Op het eind bleek toch dat de ervaring en kwaliteit van Drachten de doorslag gaf. Eindstand 17-21.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit Drachten werd om 17:00 uur gespeeld. Vooraf was duidelijke dat AVO een moeilijk karwei zal moeten klaren om van Drachten te winnen. Drachten is een ambitieuze ploeg die een week eerder al vrij gemakkelijk van AVO wist te winnen tijdens de succesvolle AVO oefendag.

Om precies 17:00 uur floot het prima leidende scheidsrechters koppel Deen/Van der Noordaa voor het begin van de wedstrijd. AVO begon goed en kwam via een strafworp op voorsprong 1-0. Drachten kon gelijk tegen scoren. AVO maakte 2-1 en via 2-2 werd het weer 3-2 voor de Assenaren. Drachten deed er een schepje bij en liep uit naar 3-8. AVO was niet in staat om bij te blijven en moest zijn meerdere erkennen. Met 7-12 in het voordeel van Drachten werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft van de wedstijd gaf een zelfde beeld. Alhoewel AVO wel dichterbij kwam, kwam het niet over Drachten heen. Het slechte schotpercentage werd niet verbeterd. Het lukte niet om de goal te vinden. Dit mede door toedoen van Drachten. AVO had moeite in de afronding. Drachten liep uit naar 9-17. Het laatste kwartier van de wedstrijd ging het aardig gelijk op. Drachten scoorde een aantal fraaie goals en AVO scoorde mee, maar was niet opgewassen tegen de fanatieke Friezen. Eindstand 13-21

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We waren slecht in de afronding. We schoten ten opzichte van Drachten een laag percentage. In de eerste helft pakten we in 1 vak te weinig rebounds om aanvallend de korte kans te creëren, en verdedigend te weinig zodat Drachten kon blijven herhalen. Na rust ging dat prima, maar toen maakte het andere vak na rust geen goals meer. Dat samen maakt dat je niet wint. Deze ups en downs horen bij een jonge ploeg. Ondank deze slechte wedstrijd zijn we bij elkaar gebleven en hebben we ons niet gek laten maken. We bouwen rustig verder, we trainen hard en hebben er zoals altijd, vertrouwen in dat dat richting zaal zijn vruchten gaat afwerpen. Volgende week spelen we tegen titelkandidaat Nic., dat is altijd een lastige tegenstander. We zijn heel benieuwd hoe we er tegen zo’n topploeg in onze poule voor staan.”

VOLGENDE WEEK SPEELT AVO 1 EEN UITWEDSTRIJD TEGEN Nic. DE WEDSTRIJD START OM 16:30 UUR IN GRONINGEN. AVO 2 SPEELT OM 14:00 UUR EEN UITWEDSTRIJD TEGEN KV HEERENVEEN IN HEERENVEEN.

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie