Selectie bereidt zich voor op de zaalkorfbalcompetitie.

Home Nieuws AVO Senioren Selectie bereidt zich voor op de zaalkorfbalcompetitie.

Nu de eerste helft van de veldcompetitie is afgesloten, bereiden de teams zich voor op de competitie van het zaalkorfbal dat in het weekend van 11 en 12 november van start gaat. De ambities liggen hoog bij AVO. Zowel AVO 1 als AVO 2 spelen in de Overgangsklasse resp. reserve Overgangsklasse. Bij AVO 1 is het doel om het kampioenschap te behalen en te promoveren naar de op een na hoogste klasse in het korfbal, de Hoofdklasse. AVO 2 wil zich dit seizoen doen gelden als een team dat om de bovenste plaatsen mee gaat doen.
Afgelopen zaterdagavond werden AVO 1 en AVO 2 op de proef gesteld in sporthal Kloosterveste tegen de selecties van Hoofdklasser Unitas/Perspectief uit Harderwijk.
Na beide wedstrijden kan geconcludeerd worden dat de kennismaking met dit niveau uitstekend is bevallen.
AVO 2 beet het spits af en kon de tegenstander in de eerste vijftien minuten goed volgen in de score, 5 – 8. Toch was het duidelijk dat bij Unitas de hogere snelheid van handelen en het maken van de juiste keuzes beter gecontroleerd werden uitgevoerd dan bij AVO. Na een 10 – 15 ruststand bouwde Unitas de score uit naar een ruime en verdiende 18 – 26 overwinning. AVO 2 trainer/coach Ronald Wessels liet elk kwart van de wedstrijd de brede reservebank van AVO 2 mee wisselen waardoor ieder zijn ervaring kon opdoen. De wedstrijd werd gefloten door scheidsrechter A. Vissia uit Assen, want ook scheidsrechters bereiden zich in oefenwedstrijden voor op de zaalkorfbalcompetitie.

Vervolgens was Unitas 1 de tegenstander van AVO 1. Dit werd een spannende wedstrijd waarin Unitas in de beginfase het initiatief had. Na 1 – 4 kwam AVO 1 bij 5 – 5 naast de gasten waarna de score gedurende het verdere verloop van de eerste helft steeds bijna gelijk verliep met meestal een kleine voorsprong voor de gasten. Bij de rust stond de stand 12 – 12 op het scorebord. AVO had verdedigend de handen vol maar wist zelf ook voldoende kansen te creëren. Na de rust wist AVO tot de stand 20 – 20 bij te blijven terwijl de Assenaren enkele minuten daarvoor nog met 18 – 16 voor hadden gestaan. Tenslotte gaf de Hoofdklasse ervaring de doorslag en werd deze aantrekkelijke wedstrijd bij de stand 24 – 27 beëindigd door scheidsrechter Bakker, geassisteerd door scheidsrechter van Driel. Trainer/coach Pascal Zegwaard was tevreden. “AVO legt de lat hoog bij haar voorbereidding voor de komende zaalkorfbalcompetitie en dat is ook nodig met de ambitie die wij hebben voor de nabije toekomst”.

De volgende oefenwedstrijden vinden dinsdagavond 31 oktober plaats in Groningen wanneer AVO 1 en 2 tegen de selectie Nic./Alfa-college gaat oefenen. Ook zij spelen Hoofdklasse.
Tenslotte doet AVO in het laatste voorbereidingsweekend van 4 en 5 november mee aan een toernooi bij korfbalvereniging Nieuwerkerk in Nieuwerkerk a/d IJssel. Zij spelen daar ook tegen Hoofdklasse teams en tegen een Belgisch team. Ook de junioren van AVO doen aan dit toernooi mee.