Junioren verliezen eerste Play-off wedstrijd, AVO -Fortuna 0-1

Home Nieuws AVO A-Jeugd Junioren verliezen eerste Play-off wedstrijd, AVO -Fortuna 0-1

Afgelopen zaterdag 18 maart speelde AVO voor het eerst in de geschiedenis een play off wedstrijd om zich te plaatsen voor de finale in de Ziggo Dome. De play off’s zijn een thuis en een uitwedstrijd. AVO begint als kampioen van de hoofdklasse A met een thuiswedstrijd. In een bomvolle Marsdijkhal was de “grande dame” van het korfbal Fortuna uit Delft de tegenstander. Een ploeg die al meerdere jaren haar klasse bewijst in het junioren hoofdklasse spektakel. AVO speelt nu voor het derde jaar op rij in de hoofdklasse. Waar AVO de eerste jaren knap handhaafde was het voor de onzen zaak om ook dit jaar er in te blijven. Veel ploegen haken namelijk na het derde jaar af, aangezien er dan vaak veel spelers over moeten naar de junioren. Niets bleek minder waar en AVO was al na 9 wedstrijden zeker van weer een jaar in de Hoofdklasse. Vanaf het nieuwe jaar werd er niet meer verloren en werden de play off’s gehaald.

Nadat het publiek kennis had gemaakt met de spelers van beide ploegen floot om precies 18:00 uur het duo Van Ieperen en Groen voor het begin van de wedstrijd. Fortuna kwam snel op 0-1 maar AVO scoorde gelijk de 1-1. Na 7 minuten stond het 5-4, de eerste voorsprong voor AVO. Fortuna pakte weer initiatief en bracht de stand gelijk. De spanning was voelbaar en beide ploegen waren qua score aan het stuivertje wisselen. Pas in de 21ste minuut sloeg Fortuna een gaatje 10-12. AVO verspeelde in die fase een aantal aanvallen en gaf Fortuna hierbij de gelegenheid om een groter gat te slaan. Ruststand 11-15.

De eerste minuten in de tweede helft waren voor Fortuna. AVO kon aanvallend geen vuist maken. Fortuna liep 14-22 met nog een dikke 10 minuten te gaan. Het eerste kwartier na rust was duidelijk niet voor AVO. De Marsdijkhal wist dat de wedstrijd gespeeld was. Noemenswaardig is dat ondanks de druk van Fortuna, AVO zich herpakte en in de laatste 10 minuten weer mee scoorde en onder de druk uit kwam. Toen het uitstekend fluitende scheidsrechter koppel affloot was de eindstand 20-29.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We balen hier enorm van. Uiteindelijk kunnen we roepen hoe blij en trots we op onze ploeg zijn, maar we willen gewoon winnen. We hebben terecht verloren vandaag, maar de uitslag is te dik. We kunnen beter. We willen graag beter en we gunnen onze spelers dat ze beter spelen. We hebben afgesproken minimaal 25 goals te maken. Daar hadden we ook mogelijkheden voor en zeker het aantal aanvallen. We kwamen vaak door vroegtijdig balverlies in onze aanvallen niet tot het gewenst aantal schotpogingen. Door datzelfde balverlies “voerden” we de aanval van Fortuna. Dat verklaard het dikke verschil ook direct. Fortuna staat nu met 0-1 voor in deze Play Off. We zullen alles uit de kast halen om in Delft de derde wedstrijd er uit te slepen.”

AANKOMENDE ZATERDAG 25 MAART SPELEN DE AVO JUNIOREN OM 16:00 UUR IN DELFT. ER ZIJN NOG ENKELE PLEKKEN IN DE BUS.

Klik hier om je aan te melden voor de bus !

KOM DE ONZEN STEUNEN!!!

Onze fotograaf Roelof Daalmeijer van RODA-fotografie was bij de wedstrijd en legde de wedstrijd vast met een prachtige foto reportage. Klik hier om de foto’s te bekijken