Junioren selectie kampioen, zowel A1 als A2 kon feest vieren.

Home Nieuws AVO A-Jeugd Junioren selectie kampioen, zowel A1 als A2 kon feest vieren.

Afgelopen zaterdag moesten onze junioren het opnemen tegen de junioren van KZ/Hiltex. De wedstrijd werd gespeeld in een tot aan de nok toe afgeladen Marsdijkhal in Assen. Bij winst zou AVO het kampioenschap in de poule kunnen vieren. Belangrijker zou zijn dat ze dan als nummer 1 geplaatst zouden zijn voor de play-off wedstrijden om het kampioenschap van Nederland in de Ziggo Dome. Vooraf was de wedstrijd AVO A2 – Ritola A2. Een ruime overwinning voor AVO A2 en dus kon de kampioensvlag gehesen worden.

Om 16:40 uur floot het scheidsrechters duo Munneke en Dolfing voor het begin van de wedstrijd. AVO pakte direct het initiatief en liet zien dat er vandaag in Marsdijkhal niks te halen viel voor KZ. AVO knalde binnen 10 minuten naar 6-0. De gehele eerste helft was AVO de betere partij en het publiek wist dat het een gelopen wedstrijd was. Ruststand 16-5.
De tweede helft was een helft om snel te vergeten. KZ/Hiltex herpakte zich enigszins en bij 20-10 ging AVO het wat rustiger aan doen. Er was nog een kwartier te spelen maar iedereen wist dat het feest in de AVO kantine kon beginnen. KZ/Hiltex maakte in de laatste 10 minuten een aantal knappe goals. Eindstand 24-19. Een unieke prestatie van onze junioren. Bovenaan in een hoofdklasse eindigen.

Volgende week wacht de confrontatie met Fortuna. Er wordt eerst (zaterdag 18 maart a.s. ) thuis in de Marsdijkhal gespeeld om 18:00 uur. Een week later is de return in Delft om 16:00 uur.
Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “De eerste helft schoten we uit de startblokken, de tweede helft was niet onze beste maar het maakt voor het resultaat niet uit. We zijn trots op onze spelers, publiek en onze club. Ook AVO A2 werd kampioen. Het is erg belangrijk om met A2 ook een stapje hoger te spelen. Dit komt de ontwikkeling van onze talenten ten goede. Iedereen heeft er hard voor gewerkt. We gaan er alles aan doen om tegen Fortuna in eigen huis te vlammen!”
ONZE AVO JUNIOREN SPELEN AANKOMENDE ZATERDAG 18 MAART IN DE MARSDIJKHAL DE EERSTE PLAY-OFF WEDSTRIJD AANVANG 18:00 UUR. KOMT ALLEN!! EN KOM OP TIJD WEGENS DE VERWACHTE DRUKTE!