Hoofdmacht wint van ASVD en knokt voor lijfsbehoud

Home Nieuws Hoofdmacht wint van ASVD en knokt voor lijfsbehoud

De selectie van AVO reide afgelopen zaterdag af naar Dronten voor de confrontatie met de selectie van ASVD. Voor AVO 2 stond er weinig op het spel. AVO 1 moest winnen om niet als laatste in de poule te eindigen en te degraderen naar de eerste klasse. ASVD is de nummer laatst in de poule en de nummer laatst degradeert. De nummer 7 speelt een beslissingswedstrijd om handhaving. AVO vecht met Wit Blauw, OWK, DOS (W) en tegenstander aankomend weekend Amicitia om rechtstreekse handhaving.

Voorafgaand aan de wedstrijd ASVD 1 – AVO 1 speelde AVO 2 haar wedstrijd tegen ASVD 2. AVO 2 was niet scherp in de duels maar miste een aantal van de vele gecreëerde kansen. Hierdoor was het steeds ASVD dat een voorsprong creëerde. ASVD won dan ook met 15-12.

De wedstijd ASVD – AVO 1 was een wedstrijd die bij winst voor AVO afstand van plek 8 zou betekenen. ASVD wilde juist weer naar boven kijken. Een belangrijke wedstrijd met voor beide ploegen veel belangen dus.

Om precies 17:30 uur floot het goed leidende scheidsrechters koppel Kloosterman en Kleinhuis voor het begin van de wedstrijd. Het vele meegereisde AVO publiek zag ASVD op voorsprong komen 2-0. De eerste minuten bleven de doelpunten duur. Het was AVO dat het meeste moeite had met scoren de het eerste deel van de eerste helft. Bij 3-0 deed AVO wat terug en via 4-2 werd het zomaar 8-4. AVO bleef rustig ballen en creëerde voldoende kansen. Via 9-7 werd het 10-7 maar AVO bleef mee scoren. Beide ploegen scoorden om en om en AVO bracht de ruststand op 12-10. De tweede helft begon direct met een serie doelpunten voor AVO. Waar AVO in de eerste tien minuten van de wedstrijd moeite had met scoren was het nu wel raak. Verdedigend werden de duimschroeven aangedraaid. In no-time domineerde AVO de wedstrijd. AVO maakte een 0-6 run en bracht de stand naar 12-14. ASVD scoorde eenmaal tegen en weer was het AVO dat doorzette. Bij 14-19 knakte ASVD en was de beslissing gemaakt. AVO scoorde nog 7 maal en ASVD scoorde mee, zodat de scheidsrechter affloot bij een stand van 22-26. Een overwinning voor AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: “Deze overwinning hadden we nodig gezien de stand. Vooraf winnen onze concurrenten hier en wordt het bestempeld als makkelijk. Maar ASVD uit is zeker geen makkelijke wedstrijd. Die win je niet zomaar, je moet het nog wel even doen. Gezien de uitslagen in de poule dit weekend moeten we alle zeilen bijzetten om niet onderin te geraken. We moeten zaterdag te winnen van Amicitia. Daar zit de focus vanaf nu op. Verliezen we die, dan komen we in een lastig parket. Winnen we, dan hebben we nog 1 punt nodig of zijn we afhankelijk van anderen. Er staat dus wat op het spel zaterdag in de Marsdijkhal.”

VOLGENDE WEEK SPEELT DE AVO SELECTIE EEN THUISWEDSTRIJD TEGEN DE SELECTIE VAN AMICITIA. AVO 2 START OM 15:50 UUR. VOOR AVO 1 EN AMICITIA 1 IS HET ER OP OF ER ONDER. BEIDE PLOEGEN KNOKKEN TEGEN PLEK 7 EN GAAN IN EEN RECHTSTREEKS DE STRIJD MET ELKAAR AAN. DE WEDSTRIJD START OM 17:15 IN DE MARSDIJKHAL IN ASSEN! KOMT ALLEN!!