Hoofdmacht wint lastige wedstrijd in Leek van OWK!

Home Nieuws Hoofdmacht wint lastige wedstrijd in Leek van OWK!

De selectie van AVO speelde de eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen en reisde hiervoor af naar Leek. Waar het in de nostalgische Rodenburghal ging opnemen tegen de selectie van OWK uit Oostwold. OWK is voor de Assenaren altijd al een geduchte tegenstander gebleken en staat onder leiding van oud AVO trainer Jeha Mulder. Op het veld, een paar weken geleden, werd er nog kansloos verloren door beide AVO ploegen. In de zaal is alles anders. Dat bleek vorige seizoen toen er in de Marsdijkhal met 1 punt verschil gewonnen werd door AVO. Destijds werd het in de uitwedstrijd een gelijkspel. Het beloofde een spannende avond in Leek te worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd OWK 1 – AVO 1 speelde AVO 2 een wedstrijd tegen OWK. AVO 2 was scherp in de duels maar miste een aantal van de vele gecreëerde kansen. Hierdoor was het steeds OWK dat een voorsprong creëerde. In de rust was er dan ook een voorsprong voor OWK. In de tweede helft bleef AVO 2 knokken voor wat het waard was maar had het geen geluk bij de arbitrale beslissingen. AVO was daarnaast ook gewoon zelf niet bij machte om het OWK moeilijk te maken. De wedstrijd eindigde in een 20-14 overwinning voor OWK.

De wedstijd OWK 1 – AVO 1 was een wedstrijd waarbij AVO de eerste punten kon halen van het prille zaalseizoen en waar OWK bij winst mee kan doen in de top. Om precies 20:05 uur floot het goed leidende scheidsrechters koppel Kloosterman en Kleinhuis voor het begin van de wedstrijd. Het vele meegereisde AVO publiek zag OWK op voorsprong komen 1-0. AVO speelde zich prima onder de druk uit en bracht de score op 1-1. Via gelijk opgaande scores werd het 4-4. AVO nam initiatief en scoorde 2x achter elkaar waarna OWK naar de time-out greep. We waren een dikke 10 minuten onderweg. Het was AVO die na de time-out direct scoorde, maar OWK bleef aanhaken. Via 5-8 werd het 6-8 en bracht AVO de stand naar 6-9. Op 7-11 was het de tijd voor AVO om een time-out te nemen. OWK profiteerde en scoorde 4 maal op rij. 11-11 en er waren nog een kleine 5 minuten te spelen tot aan de rust. AVO rechte rug en kwam knap op voorsprong nadat het om en om met OWK scoorde. Rust 13-15. De tweede helft begon direct met een doelpunt voor AVO, waarna OWK het verschil weer op twee bracht. AVO en OWK scoorden om en om waar AVO steeds de marge van twee/drie doelpunten verschil behield. Op 15-18 was het AVO dat aanzette en twee keer scoorde, 15-20. OWK bleef knokken en bracht de stand terug naar 18-21. De jongelingen van AVO raakten niet in paniek en bleven volharden in hun verdedigende en aanvallende spel. Onder luid gejuich van de meegereisde AVO aanhang liep AVO wederom uit. 20-25. OWK had het laatste wapenfeit zodat de scheidsrechter affloot bij een stand van  21-25. Een knappe overwinning van AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: “We wisten dat het vandaag een lastige opgave zou worden hier. Daar hebben we ons op ingesteld. Vorige week thuis tegen Dos (w) hebben we bij prima gespeeld alleen de laatste 8 minuten van zowel de eerste als de tweede helft niet. We wisten allemaal dat, wanneer je het OWK moeilijk wilt maken, je een hele wedstrijd goed moet zijn. Dat waren we vandaag als collectief, als selectie deze wedstrijd. OWK speelt altijd met een geweldige inzet en beleving en als je het op korfbal aan wil laten komen moet je minimaal qua beleving en inzet op het zelfde niveau zitten. Dat is gelukt en dan zie je dat we prima weerstand kunnen bieden. We zijn blij dat we gewonnen hebben. We moeten volgende week weer een lastige uitwedstrijd tegen Wit Blauw in Kampen. Daar gaat de focus op nu. Maar dit zijn wel lekkere punten.”

VOLGENDE WEEK SPEELT DE AVO SELECTIE WEDEROM EEN LASTIGE UITWEDSTRIJD. IN KAMPEN WORDT ER GESPEELD TEGEN DE SELECTIE VAN WIT BLAUW. WB 2 – AVO 2 START OM 18:35 UUR. WB 1 – AVO 1 START OM 20:00 UUR. KOMT ALLEN! DE SELECTIE KAN UW STEUN GEBRUIKEN!