Hoofdmacht verslaat Wez Handich en is een ronde verder in de beker

Home Nieuws Hoofdmacht verslaat Wez Handich en is een ronde verder in de beker

Ook dit jaar doet AVO weer mee in het bekertoernooi. Zoals zo vaak stond er in “de beker” een uitwedstrijd op het programma. AVO ging afgelopen woensdag op bezoek bij de koploper uit de eerste klasse; Wez Handich 1.

De wedstrijd werd gespeeld in Rottevalle en de vele fans van Wez Handich wisten de weg naar het korfbalveld goed te vinden. Ook het AVO publiek was weer prima vertegenwoordigd. Voor AVO was het zaak om richting de belangrijke thuiswedstrijd aankomende zaterdag tegen De Hoeve niet te verslappen en in de juiste flow te blijven.

Om precies 20:00 uur floot de prima fluitende scheidsrechter Van der Meer voor het begin van de wedstrijd. Wez Handich liet zien dat het niet voor niks een ploeg met ambitie is die bovenaan in de eerste klasse staat. Het opende direct de score. AVO, met debutanten Bas Klingenberg en Amber Paardenkoper in de basis, scoorde prima mee. De eerste helft van de wedstrijd werd er om en om gescoord. De ploegen gaven elkaar geen ruimte om uit te lopen. De marge bleef zowat om en om 1 goal. Hierbij opgemerkt dat AVO best veel standaardsituaties (vrijeballen/Strafworpen) weg gaf aan de tegenstander. Met een stand van 14-14 werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft van de wedstijd gaf in het begin een zelfde beeld. De scores waren om en om en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Bij 19-19 was het voor AVO tijd om ook Berjan Bieleveld en Sylke van Willigenburg te laten debuteren in de hoofdmacht. AVO ging door waar het al de hele avond mee bezig was; mee scoren met Wez Handich. Echter stokte de machine van Wez Handich en liep AVO uit naar 20-24. Via 21-25 scoorde Wez Handich in de laatste 5 minuten nog 3 doelpunten maar het was onvoldoende om er een verlenging uit te slepen. Eindstand 24-25 en AVO is een ronde verder in de beker.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hebben met elkaar gedaan wat we hebben afgesproken. We zijn compleet naar Rottevalle afgereisd en hebben daarnaast een aantal jonge spelers in kunnen zetten. Qua korfbal was het een prima wedstrijd voor het publiek. Het was spannend tot de laatste 10 minuten. De beste heeft gewonnen, en er werd door beide ploegen aardig goed korfbal gespeeld. Wij hebben ons korfbalinhoudelijk aan de opdracht gehouden in aanvallend opzicht. Verdedigend moeten we nog wat puntjes op de i zetten. We gaan vol vertrouwen toe naar zaterdag. We hebben nu twee prima wedstrijden gespeeld op andere bodem. Maar wij, en zeker onze spelers, willen graag ook ons trouwe thuispubliek een mooie wedstrijd voorschotelen. We zijn in opbouw en dus wisselvallig, maar gaan er alles aan doen om dit zaterdag voor elkaar te boxen. De Hoeve is een lastige tegenstander.”

AANKOMENDE ZATERDAG KOMT DE SELECTIE VAN DE HOEVE NAAR ASSEN. OM 15:30 START AVO 2 – DE HOEVE 2 EN OM 17:00 UUR IS HET AVO 1 – DE HOEVE 1. KOMT ALLEN OM ONZE SELECTIE TE STEUNEN OM DE PUNTEN IN ASSEN TE HOUDEN!

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie