Hoofdmacht verliest opnieuw, AVO 2 scoort veel goals en neemt 2 punten mee

Home Nieuws Geen categorie Hoofdmacht verliest opnieuw, AVO 2 scoort veel goals en neemt 2 punten mee

Na de matige wedstrijd van vorige week, waarin de scores bij AVO 1 niet overhielden, moest AVO 1 dit weekend de strijd aanbinden met Ritola in Zuidlaren. AVO 2 kon in Zuidlaren de goede serie van vorige week een vervolg gaan geven tegen de reserves van Ritola.

Voorafgaand aan de wedstrijd van AVO speelde AVO 2 een prima wedstrijd tegen Ritola 2. In geen enkel opzicht kwam Ritola 2 in de wedstrijd. AVO 2 had een prima schotpercentage en speelde zich met prima aanvallen onder de druk van Ritola uit. Ritola scoorde zo nu en dan aardig mee maar kon niet voorkomen dat AVO 2 een klinkende overwinning boekte. Eindstand 21-26.

Vooraf was bekend dat AVO 1, om zich in de middenmoot te handhaven, moest winnen van debutant Ritola. De verliespartij vorige week tegen Drachten was zuur, maar gezien de aspiraties van Drachten bovenin niet onoverkomelijk voor de ranglijst. AVO en Ritola zijn aan elkaar gewaagd en zullen beiden strijden voor een plek in de middenmoot van de Overgangsklasse. Om precies 15:30 uur floot het scheidsrechters koppel Bruining en Menken voor het begin van de wedstrijd. AVO had de druk er goed op bij de speerpunten van Ritola. Door zelf aanvallend niet de kansen te benutten zag het Ritola na een kwartier spelen op 3-0 komen. In het tweede kwartier van de eerste helft scoorde Ritola nog 4x en deed AVO 1x wat terug. Wederom een matige score gezien het aantal kansen. Ook meegerekend het aantal standaard (vrije)ballen en strafworpen geeft aan dat de scoringsmachine bij AVO 1 behoorlijk hapert.

De tweede helft van de wedstrijd begon met een fanatieker en meer gedreven AVO. Binnen een kwartier scoorde AVO 5 goals en liet het zien dat het aanvallend niet volledig door het ijs wilde zakken vandaag. Ritola zag het gevaar en bereikte met een bijna 1 op 1 schotpercentage hetzelfde. Het scoorde in het eerste kwartier na rust 7 maal. Veelal knappe afstandsschoten. Het tweede kwartier van de tweede helft was voor AVO. AVO leek op niveau te komen, hield de druk er op en scoorde. Het werd weer even een wedstrijd, maar door het missen van een aantal cruciale ballen en de lange aanvallen van Ritola werd het nooit spannend. Eindstand 11-16 .

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het was heel erg slecht van ons aanvallend. We missen opgelegde kansen, 2 strafworpen en 5 vrije ballen. We beginnen heel mat aan de wedstrijd, verliezen aanvallend veel in de rebound. Scoren slecht en vangen de ballen niet. We investeren te weinig in het begin. Na de rust zie je dat je in redelijk normale doen komt. We spelen dan een 6+ als rapportcijfer die tweede helft. Dan blijkt dus dat we geen moeite hebben met ploegen als Ritola. Daar bedoel ik mee, dat we dan wedstrijd kunnen maken tegen Ritola i.p.v. dat we zoals in de eerste helft weggespeeld worden omdat we niet scoren. We hebben 1 goal voor rust. Dat kan natuurlijk niet. Verdedigend haalden we hun speerpunten uit de wedstrijd, maar als je zelf niks scoort, heb je weinig aan het verdedigend dichthouden. We gaan deze week kijken hoe we het lek boven kunnen krijgen. We zijn hier flink zuur van.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 WEER EEN THUISWEDSTRIJD. AVO 2 SPEELT OM 15:30 UUR TEGEN LAAGVLIEGER ROG. AVO 1 NEEMT HET OP TEGEN DE NUMMER 1 IN DE POULE KV DE MEEUWEN. DE WEDSTRIJD START OM 17:00 UUR. KOMT ALLEN!!