Home Nieuws Geen categorie Hoofdmacht verliest openingswedstrijd na matig duel, AVO 2 wint en vermaakt het publiek!

De selectie van AVO was na 5 maanden geen wedstrijd gespeeld te hebben klaar voor de start van het seizoen. Net als vorig jaar was de tegenstander voor het eerste Drachten 1. Bij AVO 2 kwam Amicitia 2 op bezoek. Na het vertrek van Melanie Guldenaar naar Dos’46, het korfbal pensioen van Viola Bebingh en de blessure van Joss Abbingh werd in Assen wederom de verjongingsslag ingezet. Met het overkomen van  een aantal talentvolle junioren is de selectie weer op een prima niveau om de strijd tegen degradatie (AVO 1 in de Overgangsklasse) en de strijd om de bovenste plekken (AVO 2 in de reserve eerste klasse) aan te gaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd AVO 1 – Drachten 1 speelde AVO 2 een zeer verdienstelijke pot tegen Amicitia 2. AVO 2 gaf de eerste helft goed partij tegen Amicitia. In de rust was er een kleine marge in het voordeel van AVO 2. Na de rust zette AVO 2 aan en was gedurende het laatste deel van de wedstrijd heer en meester op eigen veld. AVO 2 liep eenvoudig uit en bepaalde de eindstand op 19-16. Een terechte uitslag gezien het vertoonde spel.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit Drachten was een wedstrijd waarin AVO zich direct kon meten met de top van de Overgangsklasse. Om precies 17:00 uur floot het leidende scheidsrechters koppel Hut en Van der Linde voor het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten hield AVO de druk er op bij Drachten. Waar dat andersom ook zo was, miste AVO toch veel kansen om de score te openen. Na bijna 10 minuten spelen was de eerste treffer voor Drachten. AVO scoorde tegen. 1-1. Drachten strafte direct af. In twee aanvallen waarin AVO niet tot scoren kwam was het Drachten dat uitliep naar 1-5. De aanval van AVO had wederom moeite met scoren en miste 2 strafworpen. Drachten liep in het tweede deel van de eerste helft uit naar 2-8. Het was AVO dat de ruststand bepaalde op 3-9.

De tweede helft van de wedstrijd begon met een goals van AVO. Maar wederom scoorde Drachten gelijk tegen. Het verschil was gemaakt. Drachten speelde het spel slim uit en pakte veel aanvalstijd. De verdediging van AVO was solide. Aanvallend was AVO na rust onrustig. Het missen van de gecreëerde kansen gedurende de hele wedstrijd, had nu zijn weerslag op het spel. AVO kwam er niet meer uit. Alhoewel de verdediging overeind bleef en Drachten moeite moest doen voor de goals was het AVO dat gewoon niet meer tot scoren kwam. Eindstand 7-17.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het was heel erg slecht van ons aanvallend. We missen opgelegde kansen. Daarnaast was de tweede helft aanvallend niet om aan te gluren. Jammer dat we dit elke eerste wedstrijd van het seizoen hebben. We hadden graag thuis, na een serie prima oefenwedstrijden, meer willen laten zien. Positief punt is dat we verdedigend de boel op de rit hebben. We bleven daar prima bij elkaar en volharden. Het schotpercentage in de aanval was erg laag. Waar Drachten bijvoorbeeld wel de vrije ballen en strafworpen scoren, laten wij die kansen liggen. Hadden we daarin mee gescoord, dan was het in ieder geval een wedstrijd geworden. Drachten was vandaag beter, en wij weten weer waar we staan.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 EEN UITWEDSTRIJD TEGEN RITOLA 1 & 2 in ZUIDLAREN. RITOLA 2 – AVO 2 START OM 14:00 UUR. OM 15:30 UUR IS HET AAN RITOLA 1 EN AVO 1. KOMT ALLEN!!

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie