Hoofdmacht geeft de wedstrijd uit handen. AVO 2 wint overtuigend!

Home Nieuws Hoofdmacht geeft de wedstrijd uit handen. AVO 2 wint overtuigend!

Voor de selectie van AVO stond er afgelopen zaterdag na twee weekenden zonder wedstrijd weer een thuiswedstrijd op het programma. De selectie van Wit Blauw uit Kampen kwam op bezoek. Het tweede van Wit Blauw staat een na laatste op de ranglijst. Voor AVO 2 was het zaak om vandaag te winnen. Na een overwinning tegen Wit Blauw 2 heeft het tweede van AVO nog 1 overwinning nodig om zich veilig te spelen. Aankomende zaterdag gaat AVO 2 op bezoek bij de nummer laatst. AVSVD 2. Voor AVO 1 is het zaak om de zure smaak van de heenwedstrijd weg te spoelen. Er werd in de laatste  minuten verloren met 20-21. Ook voor de ranglijst zou het mooi zijn als de punten in Assen bleven. AVO staat in de middenmoot en heeft nog de returns tegen de onderkant (Amicitia en ASVD).

Om 15:30 uur schoot AVO 2 tegen Wit Blauw 2 uit de startblokken. De ploegen waren in het begin wat zoekende en de wedstrijd ging het eerste kwartier gelijk op. Uiteindelijke pakte AVO 2 de voorsprong met rust. De tweede helft bleek AVO veel sterker dan Wit Blauw en via mooie aanvallen werd er een knappe score neergezet. Eindstand 30-18. Een knappe overwinning voor AVO 2.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit Kampen werd om 17:00 uur gespeeld. De wedstrijd stond onder leiding van het scheidsrechters duo De Vries en zijn assistent Salomons. AVO tegen Wit Blauw was er eentje die er om ging. Vooraf was bekend dat beide ploegen moesten knokken voor de punten. Amicitia had een uur voordat de wedstrijd in Marsdijk begon gewonnen bij OWK. AVO zou bij winst afstand doen van de onderste regionen en Wit Blauw zou bij winst de kans op rechtstreekse handhaving aanzienlijk vergroten. De Marsdijkhal was goed gevuld en het publiek ging er eens goed voor zitten. AVO kwam op 1-0 waarna Wit Blauw direct terug scoorde 1-1. AVO pakte de leiding 3-1, weer was Wit Blauw dat bij bleef. Via 4-4 was het AVO dat wederom initiatief nam. 6-4 en 7-4. Bij 8-4 was er een klein gaatje. Het werd 8-5 en AVO ging door met scoren. En kwam op 10-5. In de laatste minuten voor rust scoorden beide ploegen nog 2 maal. Rust 12-7.

De tweede verlief niet zoals de eerste. Wit Blauw kwam goed de kleedkamer uit. De eerste goal na rust was een strafworp. 12-8. AVO rommelde in de aanval en ontbeerde scorend vermogen in deze fase. Wit Blauw profiteerde en kwam in de flow. 12-10, 12-11. Toen AVO het verschil op 2 bracht 13-11 was Wit Blauw er als de kippen bij. Liep het in 8 minuten uit naar 14-19. AVO was het aanvallend helemaal kwijt en miste kans op kans. De laatste 15 minuten herpakte AVO zich aanvallend enigszins en kwam terug 17-19. Maar waar AVO moeite had om de korf te vinden was het Wit Blauw dat een hoog percentage schoot. Ondanks dat AVO een prima eerste helft speelde, besliste Wit Blauw de wedstrijd. 19-21 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Balen. We geven de wedstrijd in 10 minuten weg. Dat is heel slecht. Daarna herpakken we ons wat, maar we schoten de hele wedstrijd heel slecht. In de eerste helft compenseren we in 1 vak met de strafworpen die we terecht verdienen. Maar qua veldgoals was het matig. Na rust was de marge niet genoeg. Wij blijven slecht schieten en Wit Blauw komt in de flow. Ze schoten veel beter. Jammer want met de overwinning van Amicitia bij OWK en ons verlies vandaag, moeten we weer alle zeilen bijzetten om ons veilig te spelen. Dus we zijn hier goed ziek van. Andere kant, we hebben volgende week ASVD uit en daarna Amicitia thuis. Beide ploegen staan onder ons, dus we hebben nu 14 dagen om de competitie te beslissen. Daar hebben we alle vertrouwen in.”

OP 4 MAART SPEELT DE AVO SELECTIE EEN BELANGRIJKE UITWEDSTRIJD TEGEN DE SELECTIE VAN ASVD IN DRONTEN! ASVD 2 – AVO 2 START OM 15:25 UUR EN DE WEDSTRIJD ASVD 1 – AVO 1 START OM 16:40 UUR. KOMT ALLEN!