Hoofdmacht blijft vechten, overwinning in Vriezenveen! AVO 2 verliest!

Home Nieuws Hoofdmacht blijft vechten, overwinning in Vriezenveen! AVO 2 verliest!

Afgelopen zaterdag stond de een na laatste uitwedstrijd voor de selectie van AVO op het programma. AVO ging naar Vriezenveen om daar te spelen tegen de selectie van Amicitia. Voor AVO 2 stond er niks meer op het spel. De ploeg heeft zich prima veilig gespeeld in deze klasse. Voor AVO 1 was het kraker onderin de Overgangsklasse. Er moest gewonnen worden om het uitzicht op plek 7 te houden. Plek 7 geeft recht op een beslissingswedstrijd.

De wedstrijd van AVO 2 startte 14:00 uur. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, met af en toe de voorsprong voor AVO. De eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. De tweede helft bleek dat Amicitia scherper in de afronding was. AVO was niet bij machte om mee te scoren. Wellicht waren de spelers al bezig met de wedstrijd die zou volgen. Eindstand 14-8.

De wedstrijd van Amicitia 1 tegen AVO 1 stond onder leiding van, prima fluitende scheidsrechter Remco Winter en zijn assistent de heer Johan Abma. Wegens vertraging onderweg van de assistent scheidsrechter begon de wedstrijd 20 minuten later. Om precies 15:50 uur floot scheidsrechter Winter voor het begin van de wedstrijd. AVO schoot letterlijk en figuurlijk uit de startblokken, onder luide aanmoediging van het AVO publiek en de spelers van AVO 2 was het na 10 minuten spelen 0-4. Amicitia kon toen pas de korf vinden. Er volgde een fase waarin AVO wat kansen miste en Amicitia steeds dichter bij kwam. Via 2-4 en 4-4 nam de thuisploeg de voorsprong 5-4. Via 5-5 en 6-5 was het nog 10 minuten tot aan de rust. AVO rechte rug. Via 5 scores op rij werd er orde op zaken gesteld. Ruststand 6-10.

Bij de start van de tweede helft was het direct AVO dat raak schoot. Via om en om scores was het na 10 minuten 8-12. Er Amicitia kwam op 9-12. Maar weer was het AVO dat twee keer op rij scoorde. 9-14. AVO behield de voorsprong van 4 punten. Amicitia kwam steeds dichterbij en werd tot de 11-16 steeds door AVO gepareerd. Drie raken schoten brachten Amicitia op 2 punten 14-16 met nog 8 minuten op de klok. Het was AVO dat wederom liet zien dat ze niet wilden opgeven in de strijd tegen de laatste plaat. AVO scoorde twee keer 14-18. De wedstrijd was gespeeld. Eindstand 15-19.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Een prima overwinning. Mooi dat het in zo’n wedstrijd, waar je eigenlijk een finale tegen directe degradatie speelt, ook lukt. We waren vandaag beter dan Amicitia en we schoten de ballen er in, dan is winnen een logisch gevolg. We hebben nu twee punten voorsprong maar ook een beter onderling resultaat. Het was goed om te zien dat de gehele selectie ook vanaf de bank de ploeg ondersteunde. We gaan deze week weer trainen en zaterdag staat de lastige thuiswedstrijd tegen ASVD op het programma. Dat wordt geen makkelijk pot. We groeien met elkaar en worden beter. Maar de realiteit is dat we niet voor niks onderaan staan. We hebben nog niks, en bovendien gaan we gewoon door en volgen ons plan.”

OP ZATERDAG 1 JUNI A.S. SPEELT DE SELECTIE VAN AVO DE LAATSTE THUISWEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN. AVO 2 ONTVANGT OM 14:30 UUR AKC ALMELO 2. IN DE STRIJD TEGEN DEGRADATIE NEEMT AVO 1 HET OP TEGEN DE NUMMER 5 VAN DE POULE ASVD 1. DE WEDSTRIJD BEGINT OM 16:00 UUR. KOMT ALLEN NAAR SPORTPARK MARSDIJK!

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie