Home Nieuws AVO selectie wint van ASVD! Beide ploegen weten het publiek te vermaken in spannende duel

Na een puntgave overwinning van AVO 2 en een zuur verlies van AVO 1 in Kampen afgelopen week speelde de AVO selectie haar tweede thuiswedstrijd dit seizoen. Plaats van handelen was de goed gevulde Marsdijkhal in Assen en de tegenstanders kwamen uit Dronten. AVO – ASVD ging voor zowel de eerste als tweede teams van beide verenigingen om aanhaken of afhaken in de competitie.

Voorafgaand aan de wedstrijd AVO 1 – ASVD 1 speelde AVO 2 haar wedstrijd tegen ASVD 2. Beide ploegen bestonden uit jonge spelers die voor elke bal knokten. Het publiek kreeg een gelijk opgaande wedstrijd te zien met van beide ploegen prima aanvallen en dito korfbal. AVO was steeds iets sterker maar ASVD bleef aanhaken. In de tweede helft consolideerde AVO de voorsprong. Er werd knap gewonnen. Eindstand 21-19. AVO staat 3 punten achter op koploper Meeuwen 2. Na de kerstvakantie speelt AVO 2 een belangrijke uitwedstrijd tegen Amicitia 2. Bij winst kan de druk op de bovenkant gehouden worden.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit Dronten werd om 18:30 uur gespeeld. De wedstrijd stond onder leiding van het goed fluitende scheidsrechters duo Munneke en zijn assistent Dolfing. Vooraf was bekend dat beide ploegen 2 punten hadden en dat AVO, als het zou kunnen winnen goede zaken zou doen. Deze wedstrijd en de volgende uitwedstrijd in Vriezeveen tegen Amicitia 1 zijn cruciaal om de druk naar boven te houden en afstand van de onderste regionen te nemen. Om precies 18:30 uur floot het scheidsrechters koppel voor het begin van de wedstrijd. AVO begon goed en kwam op voorsprong 2-0. Via 2-1 bracht AVO de stand op 3-1. Er waren 3 minuten gespeeld. ASVD maakte de aansluiting en AVO scoorde direct tegen 4-2. Na 6 minuten was het 4-4. ASVD nam de voorsprong 4-5 en 4-6. AVO scoorde tegen 5-6. Er waren een kleine 10 minuten gespeeld. ASVD schoot met scherp, AVO had wat meer kansen nodig, maar de wedstrijd ging gelijk op. ASVD maakte de 5-7. Via een strafworp en een afstandsschot liepen de gasten uit naar 5-9. Er waren nog 8 minuten tot de rust. Er werd om en om gescoord 6-10, 7-11. AVO bracht de stand op 8-11. Maar ASVD schoot met scherp 8-14. En via 9-15 was er nog 1 minuut te spelen in de eerste helft. Bij 9-16 scoorde AVO nog twee maal en bracht de ruststand op 11-16.

De tweede helft begon direct met een doelpunt voor ASVD 11-17. AVO scoorde tegen 12-17. ASVD maakte er weer 6 verschil van, 12-18. AVO bleef volharden in het spel en knokken voor elke bal. AVO gaf zich niet zomaar gewonnen en maakte 14-18. Er was nog een dik kwartier te spelen. AVO knokte door 16-18 en de Marsdijkhal kwam tot leven. Het was ASVD met de snelle goal. AVO scoorde direct tegen 17-19. Met nog een kleine 10 minuten te spelen bracht AVO de stand op 19-20. Het publiek ging er eens goed voor zitten. 20-20! ASVD liet zich niet van de wijs brengen en scoorde de 20-21 en 20-22. Het was nog 8 minuten. AVO bracht de stand op 21-22 en scoorde daarna voor de tweede keer deze wedstrijd de gelijkmaker. 22-22 en er waren nog 4 minuten te spelen. Strafworp voor ASVD maakt 22-23. Daaropvolgende AVO aanval 23-23. Met nog 44 seconden op de klok nam AVO voor het eerst deze wedstrijd de voorsprong. De Marsdijkhal ontplofte 24-23. ASVD was niet bij machte om gelijk te maken en AVO maakte aan alle onzekerheid koelbloedig een eind. 25-23 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We waren de eerste helft verdedigend erg matig. We gaven veel te weinig druk op hun schot, maar zeker ook op hun aanpassers. Ze konden vrij spelen. Het leek wel een zomeravondoefenpotje zoals wij stonden te verdedigen. Daarnaast schoten zij in de eerste helft een ongekend knap percentage van 45%. Erg knap. Wij zetten daar een percentage van 19% tegenover. Wij hebben 32x meer geschoten dan ASVD. Dus we wisten in de rust al dat als we niet in paniek raakten, er bij gingen staan en ons percentage wat verhoogden dat het zo weer een wedstrijd zou worden. Het was voor ASVD onmogelijk om het percentage vast te houden. We gaven ze meer druk en bleven in ons spel geloven. Aan het eind pakken we dus de volle buit. Belangrijke overwinning, we willen ons graag z.s.m. veilig spelen en naar boven kijken. Dan moeten we deze en de eerstvolgende winnen. We richten ons nu volledig op Amicitia, uit op 11 januari in Vriezenveen.”

OP 11 JANUARI SPEELT DE AVO SELECTIE EEN BELANGRIJKE UITWEDSTRIJD TEGEN DE SELECTIE VAN AMICITIA! AMICITIA 2 – AVO 2 START OM 18:00 UUR en AMICITIA 1 – AVO 1 START OM 19:30 UUR  KOMT ALLEN!