AVO selectie neemt 4 punten mee uit Noordwolde

Home Nieuws AVO selectie neemt 4 punten mee uit Noordwolde

Afgelopen zaterdag reisde de selectie van AVO af naar Noordwolde. Tegenstander aldaar was de selectie van De Hoeve uit De Hoeve. De Hoeve 2 stond onderaan de ranglijst en AVO 2 schurkt tegen de bovenkant aan. Het was zaak voor AVO 2 om geen steek te laten vallen. AVO 1 heeft de eerste wedstrijd van de competitie tegen De Hoeve gespeeld. Dit ontaarde in een zeer fysiek duel waarin De Hoeve aan het langste eind trok. Dit keer waren de Assenaren voorbereid en klaar om zich te revancheren.

AVO 2 begon prima aan de wedstrijd en scoorde er op los. De Hoeve was niet bij machte om de aanvalsdrift van AVO te stoppen. Alhoewel het in het begin vrijwel gelijk opging en AVO niet echt afstand kon nemen was er toch de voorsprong in de rust. In de tweede helft maakte AVO het verschil. Het publiek werd getrakteerd op een aantal mooie aanvallen. AVO liet zien dat ook bij de reserves genoeg talent te vinden is. De Hoeve 2 had geen schijn van kans. Eindstand 17-27.

De wedstrijd van AVO 1  tegen De Hoeve 1 stond onder leiding van de prima fluitende heer Visser en zijn assistent de heer Gerritsen. De grote groep meegereisde AVO supporters ging er eens goed voor zitten. Er waren meer AVO supporters in Noordwolde dan die van De Hoeve. Om 21:00 uur begon de wedstrijd. AVO startte direct scherp en nam gelijk de voorsprong 0-1. De volgende minuten was het stuivertje wisselen. AVO was absoluut niet gekomen om zich het kaas van het brood te laten eten. De Hoeve was niet van plan om deze wedstrijd te verliezen. Het ging 20 minuten gelijk op. Stand 9-10. In de laatste minuten voor de rust pakte AVO eindelijk een gaatje van 3. Alhoewel AVO beter was kwam het niet echt los van de stugge Friezen. Ruststand 10-13.

In de tweede helft maakte AVO direct de 4 verschil. 10-14. Echter was het nu de beurt aan De Hoeve. Ze scoorden 3 goals op rij. 13-14. AVO bracht de marge op twee 13-15. Weer was het De Hoeve die aanzette en nam zelfs de voorsprong 16-15. De Assenaren raakten niet in paniek. Via 17-17 werd het 17-19. Het AVO publiek liet zich steeds meer gelden in de hal. Het deed de selectie goed en de voorsprong werd uitgebouwd naar 18-22. De laatste minuten gingen in en De Hoeve was niet meer bij machte om de stand om te buigen. Eindstand 20-23.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Wederom een terechte overwinning. We speelden prima en lieten ons niet gek maken. Het is mooi dat we nu een keer winnen van De Hoeve. Het geeft vertrouwen naar de aankomende, voor ons, belangrijke wedstrijden. We zien steeds meer de goeie punten terug in de wedstrijd maar in sommige fases zijn we nog wat te onrustig. Het doet de selectie goed dat er zoveel mensen zo betrokken zijn en dat we ongeacht de resultaten op de geweldige steun van onze club en supporters kunnen rekenen. Aankomende zaterdag komt AKC op bezoek. Dat is een duel met een rechtstreekse concurrent. We zijn er klaar voor en gaan er alles aan doen om er een wedstrijd van te maken. We hopen dat we net als vandaag weer op veel steun kunnen rekenen.”

OP ZATERDAG 9 FEBRUARI A.S. SPEELT DE AVO SELECTIE EEN THUISWEDSTRIJD. IN DE EIGEN MARSDIJKHAL SPEELT AVO 2 OM 17:20 UUR TEGEN ROG 2. VOOR AVO 1 START OM 19:00 UUR DE KRAKER TEGEN AKC ALMELO! KOMT ALLEN!

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie