AVO selectie komt net te kort om te winnen!

Home Nieuws AVO selectie komt net te kort om te winnen!

Afgelopen zaterdag begon voor alle AVO teams de zaalcompetitie. De junioren en aspiranten Hoofdklasse zijn een week eerder begonnen en nu mochten ook de andere teams aantreden in de zaal. De selectie van AVO had een prima voorbereiding achter de rug. Er werd geoefend in Sassenheim tegen TOP en in de Marsdijkhal is er geoefend tegen BEP uit Purmerend. De wedstrijden tegen TOP werden verloren en tegen BEP gewonnen. AVO 1 &2 spelen dit jaar op 1 wedstrijd na tegen dezelfde tegenstanders. Vandaag kwam het sterke DOS (W) uit Westbroek met haar selectie op bezoek.

Voorafgaand aan de wedstrijd AVO 1 – DOS (W) 1 speelde AVO 2 een zeer verdienstelijke pot tegen het ervaren DOS (W) 2. DOS speelde op routine maar de jongelingen van AVO gaven prima partij. Op het eind bleek toch dat de ervaring en kwaliteit van DOS (W) de doorslag gaf. Eindstand 22-24.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit Westbroek werd om 17:00 uur gespeeld. Vooraf was duidelijke dat AVO een moeilijk karwei zal moeten klaren om van DOS (W)  te winnen. DOS (W)  is een ambitieuze ploeg die o.l.v. trainer Maarten van Brenk voor niks anders dan de titel gaat.

Om precies 17:00 uur floot het scheidsrechters koppel Hospers/Gierveld voor het begin van de wedstrijd. AVO begon goed en kwam op voorsprong 1-0. DOS (W)  kon gelijk tegen scoren. Via een gelijk opgaande strijd werd het 5-5 en 9-9. DOS (W) nam steeds de voorsprong en AVO beende steeds bij. Rust 13-15.

De tweede helft van de wedstijd gaf een zelfde beeld. Alhoewel AVO wel dichterbij kwam, kwam het niet over DOS (W)  heen. AVO bleef de hele tijd in score herstellen. Bij 18-19 ging het wederom enthousiaste publiek er eens goed voor zitten. Het lukte AVO niet om door te drukken. AVO kwam zowel in passing als in score niet onder de opgevoerde druk uit. Eindstand 19-23.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hebben verloren dat is balen. We hebben geknokt en gestreden maar DOS (W) was uiteindelijk ook gewoon beter. Toen we dichtbij kwamen deden hun er verdedigend een schepje bovenop. Verder zijn we tevreden over de uitvoering van hetgeen is afgesproken. We stonden er vanaf minuut 1 en bleven tot het eind strijden. Ook AVO 2 speelde zoals we met elkaar hadden afgesproken. Dit niveau moeten we met beide ploegen vasthouden, dan kunnen we dat uitbouwen.”

VOLGENDE WEEK SPEELT DE AVO SELECTIE EEN UITWEDSTRIJD TEGEN DE SELECTIE VAN OWK IN LEEK. AVO 2 START OM 18:35 en AVO 1 OM 20:05 UUR! KOMT ALLEN!