AVO selectie keihard onderuit in Zwolle en Harderwijk!

Home Nieuws AVO selectie keihard onderuit in Zwolle en Harderwijk!

Voor de eerste keer dit zaalseizoen stond er een uitwedstrijd op het programma tegen verschillende tegenstanders. AVO 2 moest het in Zwolle opnemen tegen koploper Sparta Zwolle 2. AVO 1 speelde in Harderwijk tegen het ongeslagen Unitas 1.

De wedstrijd in Zwolle eindige in een duidelijke overwinning voor Sparta Zwolle 2. De Zwollenaren stonden in de rust al 6 punten voor en wisten deze voorsprong uit te bouwen naar een 28-14 eindstand. AVO 2 komt hierbij in de middenmoot terecht en zal het aankomend weekend opnemen tegen de gedeelde koploper De Meeuwen 2.

De wedstijd Unitas 1 – AVO 1 was een wedstrijd die bij een eventuele winst van AVO de competitie op de kop kon zetten. Hoe anders verliep het in Harderwijk. Ondanks dat de wedstrijd live op het Youtube kanaal van Unitas te zien was, was de sporthal zeer goed gevuld. Ook waren er weer veel supporters uit Assen die het eerste van AVO kwamen ondersteunen.

De wedstrijd begon iets later dan de bedoeling was en zo rond 20:30 uur floot scheidsrechter Smit samen met zijn assistent Van der Meer voor het begin van de wedstrijd. Het was ook direct de scheidsrechter die binnen enkele seconden een strafworp aan Unitas gaf. 1-0. Het was AVO die de aanval er op de bal over de lijn gooide en zo kwam Unitas binnen de minuut aan haar tweede aanval. Het was wederom Unitas dat via de strafworpstip tot scoren kwam. 2-0. AVO deed wat terug en scoorde 2-1. De scores waren moeizaam maar AVO scoorde 2-2. Wederom was het Unitas dat de voorsprong nam en AVO dat terug scoorde 4-4. Dit was het moment voor Unitas om even aan te zetten en de verdedigende druk te verhogen. Unitas nam de voorsprong en liep uit naar 12-6. In de laatste seconden voor rust deed AVO nog wat terug 12-7 ruststand.

De tweede helft was het direct Unitas dat zich liet gelden en AVO kon geen weerstand bieden. AVO kwam moeilijk tot scoren en Unitas denderde door. De tweede helft werd door Unitas gewonnen met 16-6. Dit bracht de eindstand op een 28-13 overwinning voor Unitas.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: “Dit zijn de mooie wedstrijden om te spelen, jammer dat het verlies zo dik is. We hadden met 1 vak veel moeite om te scoren. De balans qua doelpunten was weg. Het eerste aanvalsvak van ons maakt er 3, terwijl het andere vak er 10 maakt. Al met al is vandaag de conclusie vrij simpel. Totaal kwamen we veel tekort. In o.a. snelheid/kracht bij lopen, passen, bij weg stuiterende ballen, rebound. Echt in alles was Unitas beter. Geen van ons kon mee met niveau van Unitas. Niemand haalde het niveau van zijn eigen tegenstander. We weten waar we staan, we spelen de aankomende weken tegen de top van onze poule. Dat zijn zware potjes voor ons. Maar ook hele mooie wedstrijden om te spelen, we kijken er naar uit. We gaan ons nu voorbereiden op onze thuiswedstrijd aankomend weekend tegen de nummer 2, De Meeuwen.”

VOLGENDE WEEK SPEELT DE AVO SELECTIE DE EERSTE THUISWEDSTRIJD VAN 2020. DE SELECTIE VAN HET AMBITEUZE DE MEEUWEN KOMT OP BEZOEK. AVO 2 START OM 16:50 UUR en AVO 1 START OM 18:10 UUR. KOMT ALLEN! DE SELECTIE KAN UW STEUN GEBRUIKEN!