AVO en OWK vermaken het publiek in Assen. Een 4 punten weekend voor de selectie

Home Nieuws AVO en OWK vermaken het publiek in Assen. Een 4 punten weekend voor de selectie

Voor de selectie van AVO was het afgelopen zaterdag er op of er onder. Na drie verliespartijen voor AVO 1 en twee verliespartijen voor AVO 2 de afgelopen 3 weken was het zaak om vandaag de punten in Assen te houden. AVO 1 kwam de afgelopen weken tekort tegen de bovenkant van de poule. AVO 2 verloor ook twee wedstrijden van de nummers 1 en 2 uit haar poule.

Na een knappe overwinning in de landelijke Hoofdklasse van AVO A1 tegen KCC was het AVO 2 dat om 15:50 uur de strijd aanging met OWK 2. Het was een gevecht in de middenmoot van de poule. AVO2- OWK 2 is een wedstrijd met heel veel strijd. AVO was vanaf minuut 1 de betere ploeg. In de rust stond het 2 punten voor. De score stokte wat, maar door inzet en vechtlust was er de verdiende overwinning. Met een duidelijke 17-13 overwinning voor AVO 2, gaat het OWK 2 voorbij op de ranglijst.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit Oostwold werd om 17:10 uur gespeeld. De wedstrijd stond onder leiding van het uitstekend fluitende scheidsrechters duo Deen en zijn assistent Van der Noordaa. AVO – OWK zijn wedstrijden met veel strijd en gezien de stand op de ranglijst zouden beide ploegen moeten knokken voor de punten. De Marsdijkhal was meer dan goed gevuld en het publiek ging er eens goed voor zitten. OWK begon uitstekend en bracht de stand na 3 minuten op 0-2. AVO liet zich niet van de wijs brengen. 1-2. Het OWK dat direct de 1-3 tegen scoorde. Via 2-3 maakte AVO de aansluiting 3-3, inmiddels waren er 6 minuten gespeeld. AVO nam initiatief en pakte de voorsprong. Halverwege de eerste helft was het 9-7 in het voordeel van de jonge Assenaren. OWK is een taaie ploeg en via om en om scores bleven ze bij. Bij 12-12 was het weer gelijk. Er waren nog 5 minuten te spelen tot de rust. De ploegen gaven elkaar geen centimeter ruimte en knokten voor elke bal. Uiteindelijk bracht OWK de ruststand op 14-15.

De tweede helft verliep zo als de eerste. In het eerste kwart na rust ging de wedstrijd gelijk op. Met nog 12 minuten te spelen was het 20-20. De spanning in de Marsdijkhal nam toe en het enthousiaste AVO publiek liet van zich horen. De duels werden feller maar scheidsrechter Deen had de wedstrijd volledig onder controle. AVO pakte de voorsprong 23-20. OWK probeerde door wissels het een en ander te forceren. AVO werd wat slordiger, OWK kwam dichterbij en AVO vergat zichzelf aanvallend te belonen. Op 24-22 was OWK dat nog een noodschot binnen zag vliegen. 24-23 met nog 35 seconden op de klok. AVO hield de bal vakkundig in de ploeg en stelde zo de overwinning veilig 24-23 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Een verdiende overwinning, we hebben er hard voor gevochten met elkaar. Na drie nederlagen tegen de top, waarvan we overigens wel op 2 punten meer hadden gehoopt, was vandaag de ultieme kans om thuis te laten zien wat we kunnen. Dat is gelukt. De beleving, de strijd en publiek wat ons steunt geeft aan dat we steeds beter worden. Nu is het zaak om dit ook de volgende wedstrijd weer te laten zien. Wit Blauw komt op bezoek op 29 februari. Willen we echt “best off the rest” worden, zullen we deze ook moeten winnen. Ook om z.s.m. te handhaven is een overwinning wel handig. We hebben uit daar met 21-20 verloren in de laatste seconden. Het beloofd dus weer een potje te worden hier in Marsdijk. Ook AVO 2 wint knap haar thuiswedstrijd hier. De vorige thuiswedstrijd was het bij het tweede ook al een geweldig potje tegen Meeuwen. AVO 2 kan zich zo goed als veilig spelen 29 februari. Vandaag hebben we weer met twee teams aan klantenbinding gedaan. We hopen ook de volgende wedstrijd weer bij beide ploegen op een volle hal.”

OP 29 FEBRUARI SPEELT DE AVO SELECTIE EEN BELANGRIJKE THUISWEDSTRIJD TEGEN DE SELECTIE VAN WIT-BLAUW KAMPEN! AVO 2 – WB 2 START OM 15:30 UUR EN DE KRAKER AVO 1 – WB 1 START OM 17:00 UUR. KOMT ALLEN!