AVO 3 wint met ruime cijfers van en in Hoogkerk

Home Nieuws AVO 3 wint met ruime cijfers van en in Hoogkerk

Afgelopen zondag mocht AVO 3 voor de 4e maal dit seizoen aantreden tegen Hoogkerk 3. De vorige duels werden gewonnen door de Assenaren en om mee te blijven doen om het veldkampioenschap was winst ditmaal ook noodzakelijk.

Ondanks de behoorlijk harde wind op het speelveld in Hoogkerk ging AVO voortvarend van start en wist het al snel met 0-2 voor te komen. Ook Hoogkerk begon te scoren, maar AVO behield steeds een 2-punts voorsprong. Vanaf de stand 5-7, maakte AVO in de eindfase van de 1e helft het verschil en werd er gerust met een 5-9 voorsprong.

Door wederom een zeer stabiele verdediging kwam de thuisploeg tot weinig uitgespeelde kansen. Door 3 treffers op rij van AVO-zijde was de wedstrijd 10 minuten na rust eigenlijk al wel gespeeld, 5-12. In de laatste 20 minuten freewheelde AVO naar een terechte 7-17 overwinning en gingen de punten dus mee naar Assen.

Doordat titelconcurrent Kz 4 ook wist te winnen vandaag, blijft het erg spannend aan de top in de reserve 2e klasse A. De Noord-Hollanders staan 2 punten achter op AVO 3. Aankomende zondag gaat de AVO 3 brigade op bezoek bij Kz 4. Bij winst of een gelijkspel is AVO 3 kampioen.