AVO 3 wint en behoudt koppositie

Home Nieuws AVO 3 wint en behoudt koppositie

Op maandagavond 20 mei trad AVO 3 aan tegen De Meeuwen 3, aangezien zij op zaterdagmiddag geen ploeg op de been konden brengen.

Na de recente nederlaag van AVO 3 in Amsterdam tegen Swift (A) 2 was het nu weer tijd voor een overwinning. De uitwedstrijd in Putten destijds tegen De Meeuwen was een zeer goede van de Assenaren er werd met 10-21 gewonnen.

Om 20.15 uur floot de scheidsrechter (die een vrij makkelijke AVOnd had) voor het beginsignaal. De aanval begon voortvarend en ook de verdediging hield de poorten gesloten, een vlotte 2-0 voorsprong was het gevolg. Ook het andere aanvalsvak vond vlot de korf voordat De Meeuwen iets terug kon doen middels een raak afstandsschot, 3-1. Om en om scorend stond het 11 minuten voor de rust 6-4. Ondanks dat AVO veel meer kansen creƫerde wilden de schoten maar moeilijk vallen voor de Assenaren. De rust werd dan ook maar met een magere 7-6 voorsprong bereikt. Kansen genoeg, maar de afronding was net als vorige week niet in orde.

Na rust bleef de thuisploeg, ondanks het frustrerende scoreverloop, bij de les. De verdediging was vandaag meer dan solide en aanvallend werd er geduldig gezocht naar de beste kansen. Ook in de 2e helft waren er veel schoten nodig om tot scoren te komen. Gelukkig was er veel aanvallende reboundkracht, zodat er na veel herhalen een 11-8 gaatje werd geslagen. In de laatste 20 minuten werd deze voorsprong alleen maar groter en stond er uiteindelijk een 19-11 eindstand op het scorebord.

Door deze overwinning blijft AVO 3 de trotste koploper in de reserve 2e klasse A. Met 2 punten voorsprong op concurrent KZ 4, worden het nog 3 spannende laatste wedstrijden van deze competitie. As zondag gaat AVO 3 op bezoek bij middenmoter Hoogkerk 3. Er wordt om 13.00 uur gestart in Hoogkerk.