AVO 3 redt het net niet in spannend duel

Home Nieuws AVO 3 redt het net niet in spannend duel

Vandaag kwam KIOS 2 uit Ruinerwold op bezoek in de Marsdijkhal. De wedstrijd destijds in Ruinerwold ging vrij kansloos verloren (22-16).

Vandaag waren het wederom de gasten die goed uit de startblokken schoten en binnen 5 minuten een 0-4 voorsprong pakten. AVO zette via een vroege time-out de verdediging anders neer en dit sorteerde meteen effect. KIOS had veel moeite om aanvallend in haar ritme te komen en AVO kreeg steeds meer grip. Halverwege de 1e helft stonden de ploegen weer naast elkaar (6-6). Ook aanvallend ging het voor de thuisploeg beter lopen en bij rust stond AVO dan ook met 11-9 voor.

Na rust ging AVO op dezelfde voet verder en pakte een 13-10 en 14-11 voorsprong. Helaas sloten de gasten steeds weer aan en kon AVO in deze fase van de wedstrijd niet verder uitlopen. Sterker nog, binnen 5 minuten scoorden de gasten 5 maal op rij en stonden zij halverwege de 2e helft met 14-16 voor. Hard werkend gaf AVO zich niet gewonnen en 6 minuten voor het einde van de wedstrijd was het weer gelijk (19-19). In de spannende slotfase waren het vooral de mannelijke schutters van KIOS die moeilijk af te stoppen waren en via 19-21 en 20-23 gingen de 2 punten mee naar Ruinerwold. Eindstand 21-23.

Om zich te handhaven in de reserve 1e klasse A heeft AVO 3 naar alle waarschijnlijkheid nog enkele punten nodig. De aankomende wedstrijden zal er dan ook alles aan gedaan worden om de punten zo snel mogelijk binnen te halen.